As D’Oros
Robador cantonada Sant Pau |
Paco Villar, en el seu detallat “Historia y Leyenda del Barrio Chino” explica com se les gastaven en aquest antre de principis de segle XX. Resulta que per aquells temps debia ser costum la rifa de les noies del prostíbul.
En aquest lloc amb manca d’higiene i gust, les dones, moltes d’elles velles i les que no ho eren ho semblaven, esperaven el resultat d’un sorteig en el qual participaven dotze clients al preu de deu cèntims el número. Ballaven en un pati, rodejades per uns bancs on seien els homes a mirar-se-les. Entre ball i ball, una dona negra “de pits fins als genolls” anunciava el sorteig i repartia números. Un home amb cicatrius i “veu sifilítica” tirava les cartes i triava el número del guanyador, qui escollia la dona amb la que anar-se’n al llit, i si cap fos del seu gust revenia el premi per quaranta o cinquanta cèntims a qui volgués.
Aquest article forma part de l’especial: bordells de Barcelona 1900-1956
Referències:
“Historia y Leyenda del Barrio Chino”, Paco Villar. Edicions La Campana, 1996.
Et Pot Interessar
Alcázar Francés
L'Alcázar Francés fou la constatació del canvi d'orientació que havia començat el Café Sevillano. Les Sarsueles van cedir protagonisme davant les chansonettes i el corrent d'afrancesament que envaïa l'oci barcelonès.
gràcies per la informació. M´ha estat molt útil per al treball que estic fent.
Fantàstic! Ens n’alegrem molt, Soledat!
Voldria demanar si teniu informacio sobre el bordell As d’Oros del carrer Robadors de Bacerlona . Ja que de tenirla podria entendre moltes coses del pasat de la meva avia i sobretot poder sapiguer un lapsos que ja de la meva besavia. No es un cas d’estudi es sapiguer uns anys de una persona .
As d’Oros
Carrer Robadors 14
Barcelona
Barri Xino
Si tinguesiu fotografies de la mastresa del bordell i del bordell seria una noticia molt bona , aquesta senyora que esta escrit a un article que era “negre” dons el escritor -periodista tindria palla al ull dons no era negra mai a la familia en tingut a ningu de raça negra ni de cap altre , per aixo la meva curiositat per aquesta besavia que esclar no vaig coneixa, pero tinc molta curiositat. Gracies mils.
Hola Adela,
Precissament a Història de Barcelona hem començat un especial bordells de l’ època: https://www.historiadebarcelona.org/seccio/especials/bordells-de-barcelona/
Entre els que hi apareixen hi ha l’ As D’ Oros, tot i que la informació que hi apareix està extreta del llibre “Historia y Leyenda del Barrio Chino”, Paco Villar. Estariem molt interessats en continuar investigant sobre l’ As D’ Oros. Si vols pots posar-te en contacte amb nosaltres a hector@historiadebarcelona.org amb les pistes que ens puguis donar i anem tirant del fil
Gràcies per escriure’ns.
Hola hector!
Em poso en contacte amb tu per parlar-te de aquest familiar.
Espero no haver fet tard!
Fins aviat!